Wat zijn B-Roll Shots? En waarom YouTubers het zouden moeten gebruiken (2024)

Als YouTuber vraag je je misschien af ​​wat je kunt doen om je werk een meer filmische uitstraling te geven en het aantrekkelijker te maken om naar te kijken. Zeker, het gebruik van A-Roll-shots zoals wandelende en pratende shots en mid-shots kan je een volgpunt voor je video's opleveren. Helpt het echter om dat extra sfeerniveau te creëren waarnaar u op zoek bent?

Dit is waar de complementaire picks (B-Roll) binnenkomen. Complementair beeldmateriaal roept niet alleen emoties op en voegt context of diepte toe, het kan ook helpen om bewijs van montage te verbergen en de productiewaarde te verhogen.

Als je op zoek bent naar manieren om je YouTube-video's te verbeteren, raden we je aan B-Roll Snapshots te gebruiken. B-Roll-opnamen zijn een geweldige manier om context en sfeer aan uw video's toe te voegen en kunnen u helpen boeiendere en interessantere video's te delen. VerifiërenHoe u verhalen kunt gebruiken om kijkers naar uw YouTube-video's te leiden.

Wat zijn B-Roll Shots? En waarom YouTubers het zouden moeten gebruiken (1)

Blijf lezen om erachter te komen wat B-Roll-beeldmateriaal is en hoe het jou als YouTuber kan helpen.

Wat is B-Roll?

B-roll zijn secundaire shots die een aanvulling vormen op de hoofdshot, ook wel A-roll genoemd. Ze worden gebruikt om verschillende perspectieven aan de video te geven en kijkers te helpen meer ondergedompeld te raken in de video. Visueel ziet het eruit als een korrelig shot, maar het moet vloeiend, niet-afleidend en in het oog springend zijn.

Stel je voor dat je naar een video kijkt waarin een man vertelt over een timmerproject. Je zult je vervelen als hij maar tegen de camera praat.

Stel je nu voor dat er kleine foto's zijn van hem die aan het project werkt en foto's van de resultaten van zaagsel op de werkvloer. Door deze complementaire opnamen te laten overlappen met het hoofdmateriaal terwijl de audio nog wordt afgespeeld, krijgt uw video een persoonlijkheid terwijl de kijkers betrokken blijven.

Waarom YouTubers B-Roll zouden moeten gebruiken

Wat zijn B-Roll Shots? En waarom YouTubers het zouden moeten gebruiken (2)

B-Roll is niet alleen voor de big block- en filmindustrie. Als het je doel is om YouTuber te worden, is het essentieel om aanvullende beelden te begrijpen.

Je kunt B-Roll in veel aspecten van het maken van video's gebruiken en je zult er als een professional uitzien terwijl je bezig bent.

Wijzigingen zijn verborgen

Tijdens het wijzigingsproces zullen er vreemde overgangen zijn die moeilijk te negeren zijn. Bovendien is het soms moeilijk om een ​​perfecte snit te maken wanneer sleutelopnamen gebreken vertonen.

B-roll fungeert als geheime hulpschoten. Ze geven de editor de mogelijkheid om deze fouten naadloos te verdoezelen terwijl het geluid van de mastershots of de muziek die de twee filmrolletjes met elkaar verbindt, behouden blijft.

Het helpt het tempo van de video te verbeteren

Verhalen vertellen is een belangrijk aspect van veel YouTube-video's en het ingebouwde scorebord vindt daarbij plaats. Een deel van het verhaal is vaak de overgang van de ene scène naar de andere.

Denk aan je favoriete tv-programma wanneer er momenten tussen scènes zijn. Er wordt een filmpje getoond van de buitenkant van het café of van enkele mensen die over straat lopen om een ​​gevoel van tijd en plaats te geven.

Evenzo kunt u een vooraf ingestelde overgang van uw favoriete bewerkingstoepassing tussen scènes insluiten. Het kan echter te snel loskomen. Als u tijdens de overgang een B-Roll toevoegt, kan dit de scèneverschuiving vertragen en kijkers in staat stellen om bij te praten.

Visuele hulp is aanwezig

Bij YouTube draait alles om de beelden, en als je begrijpt hoe je de beelden kunt integreren, kunnen je video's van goed naar geweldig gaan. Net als het bovenstaande voorbeeld over de man en zijn houtbewerkingsproject, kunnen aanvullende beelden kijkers meer inzicht geven in waar de video over gaat.

Zelfs als de video niet over iets fysieks gaat, kunnen aanvullende beelden kijkers helpen de emoties van de video te identificeren.

Als de verteller bijvoorbeeld uitlegt dat hij een slechte dag heeft, zullen enkele aanvullende shots van hem die rondloopt terwijl hij tegen een paar kleine stenen schopt en in een sombere bui naar de grond staart, het publiek helpen voelen wat de verteller voelt.

Het geeft flexibiliteit tijdens de wijziging

Gaat de aanpassing niet zoals je had gepland? Met B-Roll tot uw beschikking kunt u wijzigingen aanbrengen tijdens het videobewerkingsproces zoals u dat wilt.

Je beeldmateriaal is misschien afkomstig van een camera op een statief die door de wind is weggeblazen, maar gelukkig voor jou is de audio nog steeds bruikbaar. Door wat bijschriften aan je beeldmateriaal toe te voegen, kun je redden wat je kunt, terwijl je een ander gezichtspunt voor je kijkers toevoegt. VerifiërenDe meeste dingen die je nodig hebt om te beginnen met videobloggen met je smartphone.

Soorten YouTube-video's die gebruik maken van B-Roll

Wat zijn B-Roll Shots? En waarom YouTubers het zouden moeten gebruiken (3)

Er zijn veel soorten YouTube-video's en de meeste kunnen worden gebruikt als B-Roll-materiaal.

Je kunt het zelf opnemen met je camera, of je kunt ondersteund beeldmateriaal gebruiken dat al is opgeslagen. Welke stijl u ook kiest, het zal uw inhoudstype zeker helpen.

romans

Als je een vlog of een ander YouTube-kanaal hebt dat een verhaal volgt, kan B-Roll je helpen dit te visualiseren. In plaats van kijkers te vertellen dat er een geweldig uitzicht achter je is, kun je het laten zien met aanvullende foto's.

Instructieve lessen

Veel how-to-tutorials vereisen het gebruik van meerdere camerahoeken van de kijker om de instructies volledig te begrijpen.

Als je in staat bent, kun je met twee of meer camera's een hoofdcamera instellen die ook de belangrijkste audio-ingang zal zijn - de andere camera kan worden gebruikt voor B-Roll-opnamen, waardoor je verschillende perspectieven voor de zelfstudie krijgt.

Producten beoordeling

Je zou geen video willen zien van iemand die over een product praat en ze houden er de hele tijd dezelfde kijk op. Hierdoor kunt u het element niet daadwerkelijk zien buiten de referenties om.

Als u een B-Roll krijgt om uw product te beoordelen, krijgt u de mogelijkheid om close-updemo's van specifieke functies te laten zien en alle details naar voren te brengen die u waardig acht - uw kijkers zullen u daar dankbaar voor zijn.

Muziek video's

Overweeg een videoclip met een solo-gitarist. Zou het niet cool zijn om close-ups te maken van de vingers van de artiest die de snaren bespeelt? Dat zou een B-roll zijn.

Vaak wordt B-Roll meestal verwerkt in muziekvideo's om het verhaal te sturen. Het kan van alles zijn, van het bovenstaande script tot overgangen tussen de artiesten die ze zingen tot B-Roll-beelden die het verhaal laten zien waarover ze zingen.

Video van het uitpakken en controleren van producten

Onze video's over het uitpakken van producten en inspecties zijn erg populair. Bedenk wanneer de nieuwste iPhone of Android-telefoon uitkomt en hoeveel mensen willen zien hoe het eruit ziet. Welnu, de aanvullende opnamen zijn essentieel voor die nadere blikken die de kijker wil.

Beknibbel niet op de kijkervaring van het publiek. Door ze een tweede blik te geven op wat je ze laat zien, blijven ze terugkomen naar je video's voor meer actie. VerifiërenBeginnen met videobloggen: de beste tips voor beginners.

Wanneer mag u B-Roll niet gebruiken?

Wat zijn B-Roll Shots? En waarom YouTubers het zouden moeten gebruiken (4)

Er zijn momenten in de video-industrie waarop het gebruik van aanvullend beeldmateriaal niet de beste beslissing is. Als uw inhoud voornamelijk gericht is, kan het gebruik van een B-Roll soms uw publiek een beetje afleiden van de boodschap van de video.

Bovendien, als je video veel informatie bevat en je onder tijdsdruk zit, kan de esthetische extensie van B-Roll ineffectief worden.

Supplementen hebben vaak een plaats in de video-industrie, maar het is belangrijk om te weten wanneer en waar ze geschikt zijn. VerifiërenHoe maak je een goedkope YouTube-studio: dingen die je nodig hebt.

Gebruik B-Roll om uw YouTube-video's te verbeteren

Het gebruik van B-Roll-beeldmateriaal kan leuk zijn en door het op video's toe te passen, kun je je een filmmaker voelen - of je nu probeert emotie op te roepen of het verhaal een beetje vooruit helpt.

Kijk bij het bewerken van je volgende YouTube-video of je een manier kunt vinden om de aanvullende beelden erin op te nemen. U kunt nu bekijkenDe beste YouTube-kanalen om de filmindustrie te analyseren en te begrijpen.

Wat zijn B-Roll Shots? En waarom YouTubers het zouden moeten gebruiken (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated:

Views: 5790

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.