Het regelboek voor biophilic design | Wallsauce NL (2024)

Het regelboek voor biophilic design | Wallsauce NL (1)

27/04/2023GEPOST DOOR AMY STANSFIELD

Het lijkt erop dat we, terwijl we ons in volle vaart door dit tijdperk van technologie bewegen, meer dan ooit behoefte hebben aan contact met de natuur. De meesten van ons verlangen er fysiek naar. We genieten van die rustige en dierbare momenten wanneer we langs een uitgestrekt strand wandelen, het zonlicht door de bomen in een verborgen bosgebied voelen filteren of de frisse lucht inademen, hoog in de winderige bergen. Het is dan ook niet echt verwonderlijk dat natuurlijke elementen steeds vaker een rol spelen in het interieurontwerp.

Geïnspireerd door biologische processen en voorwerpen, is biofilisch design overal in opkomst. Het kan zo eenvoudig zijn als het kiezen van natuurlijke kleuren, het hebben van een kleine binnentuin of zelfs het installeren van een bos muurschildering. Of het kan zo groot zijn als de architectonische constructie van een heel gebouw. Maar wat belangrijker is, het gaat over het verdiepen van onze band met de natuur.

Lees verder voor de top 7 regels voor het bereiken van biofilisch design in uw huis of werkplek.

Regel 1: Gebruik biofiele design natuur scènes

Een geweldige manier om deze stijl in huis te brengen is door een behang met natuurtaferelen te installeren. Het is bewezen dat alleen al het bekijken van een natuurtafereel goed is voor onze geestelijke gezondheid. Ons omringen met de natuur vermindert stress, vermindert woede en angst. Niet alleen dit, de natuur verbetert de lichamelijke gezondheid. Het verlaagt de bloeddruk, hartslag en spierspanning.

Bos achtergronden

Het regelboek voor biophilic design | Wallsauce NL (2)

Muurschildering op de foto: Enchanted Woodland

Enkele van onze populairste natuurbehangsels zijn bostaferelen en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Zodra je een boswandschildering bekijkt, voel je je kalm. Het is alsof je hersenen worden misleid om te denken dat je fysiek in de natuur bent. Daarom is een prachtig bosbehang perfect voor die kamers waar u zich graag ontspannen en geconcentreerd voelt, zoals een thuiskantoor. Om dit gevoel van sereniteit te behouden, kunt u het beste een subtiel wit of natuurlijk houten decor aanschaffen, zodat de aandacht vooral uitgaat naar de prachtige muurschildering.

Achtergronden van bergen

Het regelboek voor biophilic design | Wallsauce NL (3)

Muurschildering op de foto: Yosemite National Park

Een andere geweldige keuze is een berg scene zoals deze prachtige Yosemite National Park muurschildering. Het neemt je mee naar de heuvels waar je bijna de roep van een adelaar kunt horen en de wind die door de bomen waait. Niet alleen uitstekend voor thuis, maar berglandschappen zijn ook geweldig voor op de werkplek. Lees verder voor meer informatie.

Regel 2: Gebruik natuurlijke biofiliekleuren

Het regelboek voor biophilic design | Wallsauce NL (4)

Afbeelding bron: Rooms for Rent Blog via Pinterest

Biomimicry draait om het nabootsen van de natuur en dat kan zo simpel zijn als het kiezen voor natuurlijke verfkleuren in je huis. Door de muur van het hoofdeinde van het bed in saliegroen te schilderen, voelt deze slaapkamer fris en uiterst comfortabel aan.

Of als u liever witte muren in uw huis hebt, kies dan voor een reeks decorstukken met natuurlijke kleuren. Plantaardige vezels zijn een actuele trend. Rieten, rotan en jute zijn allemaal complementaire texturen voor uw interieurinrichting. Hoewel subtiel van kleur, zou deze natuurlijke wanddecoratie van zout en staal met gras een geweldig natuurlijk middelpunt creëren in elke kamer.

Het regelboek voor biophilic design | Wallsauce NL (5)

Regel 3: Laat een ruwe stenen muur plaatsen

Wij denken dat deze prachtige muurschildering van natuursteen een geweldige manier zou zijn om een natuurlijk gevoel in huis te brengen. In tegenstelling tot industriële, open muren van rode baksteen, biedt dit steenbehang een alternatieve kijk op biofilisch design omdat het de illusie van natuursteen wekt.

Het regelboek voor biophilic design | Wallsauce NL (6)

Muurschildering op de foto: Natuursteen

De combinatie van natuurstenen muren, stenen vloeren en groen doen denken aan een grot in deze tropische badkamer. De eigenaars hebben zelfs de moeite genomen om in de hoek een rotstuin aan te leggen. Stelt u zich eens voor hoe fantastisch het zou voelen om een open douche te hebben in deze realistische grotbadkamer.

Regel 4: gooi er wat biomimisch ontworpen voorwerpen bij

Kleine manieren om biomimicry design in huis te bereiken is door uw keuze van ornamenten of aardewerk. Kijk maar eens naar deze prachtige collectie servies van Micucci Interiors. Eet je ontbijtgranen in de holte van een cantaloupe meloen of schenk sap uit een ananas! Deze leuke en eigenzinnige kameraccessoires zijn niet alleen nuttig, maar ook een fantastisch stijlstatement. Bovendien zijn ze een leuke gespreksonderbreker als je gasten te eten krijgt.

Het regelboek voor biophilic design | Wallsauce NL (7)

Beeldbron: Animi Causa

Wij zijn ook verliefd op de fantastische producten van Animi Causa, die even nuttig als mooi zijn. Als je net zo onhandig bent als ik bij het water geven van planten, maakt deze Leaflow Pot Watering Funnel gebruik van het natuurlijke ontwerp van het blad om de plant water te geven zonder te knoeien - het is onbeleafbaar! En niet te vergeten deze geweldige Lotus Wattenstaafhouder zodat je kunt zeggen 'Ze houden van me, ze houden niet van me' terwijl je een wattenstaaf pakt!

Het regelboek voor biophilic design | Wallsauce NL (8)

Beeldbron: Animi Causa

Regel 5: Als u een bedrijf of een verzorgingshuis heeft...

Biofilisch design wordt nu veel gezien in zorginstellingen en bedrijven. Voor bewoners en werknemers vergroot het de band met de natuur en verbetert het over het algemeen de gezondheid en het welzijn.

Een van de grootste voordelen van een op de natuur geïnspireerd ontwerp in verzorgingshuizen is dat het de buitenwereld binnenhaalt. Dit is vooral belangrijk voor bewoners die de buitenwereld niet meer zo gemakkelijk kunnen bereiken.

Het regelboek voor biophilic design | Wallsauce NL (9)

Muurschildering in foto: Van de berg behang collectie

Deze mistige bergwandschildering heeft niet alleen een sfeerverhogende lucht, maar creëert ook de illusie van meer ruimte. Dit is perfect om bewoners zich minder claustrofobisch en rustig te laten voelen in hun huis. Bekijk onze fantastische selectie van muurschilderingen in verzorgingstehuizen.

Het regelboek voor biophilic design | Wallsauce NL (10)

Muurschildering op de foto: Lush Green Mountains

Op de natuur geïnspireerde muurschilderingen op kantoor hebben dezelfde gunstige effecten. Natuurtaferelen verhogen de productiviteit en creëren een kalme sfeer wanneer het kantoor gespannen wordt. Deze prachtige muurschildering van Lush Green Mountains maakt een enorm verschil in de kantoorruimte van deze klant. Zij hebben deze panelen op een slimme manier op de kastenwanden aangebracht. Kunt u de bekende actrice herkennen die op de bergwand is geplakt?

Het regelboek voor biophilic design | Wallsauce NL (11)

Muurschildering op foto: Yosemite National Park

U hoeft biofilisch design niet te beperken tot de werkruimte in uw bedrijf. Waarom creëert u geen rustgevende, natuurlijke sfeer in de personeelsruimte? Een van onze klanten creëerde deze geweldige eetkamer voor het personeel. Door het installeren van deze zen Yosemite National Park muurschildering, gras effect tapijt en kiezels, moet je echt het gevoel hebben dat je aan de rand van een prachtig meer zit. 10/10 voor creativiteit!

Regel 6: Laat een levende muur inspireren door biofilisch design

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik zie overal vetmuren. Op Instagram, Pinterest en zelfs in de plaatselijke hippe koffiebar. Weelderige levende muren zijn fantastische on-trend statements voor zowel het huis als het bedrijf en zullen klanten of gasten versteld laten staan van jouw groene talenten. En wat nog belangrijker is, ik weet zeker dat velen van hen selfies zullen nemen en hun bezoek aan uw bedrijf zullen delen (altijd een bonus)!

Paarse en groene levende muren

Het regelboek voor biophilic design | Wallsauce NL (12)

Afbeelding bron: Hoom Design via Pinterest

Levende muren in prachtige tinten paars en groen zijn bijzonder luxueus en fris. Bovendien zijn de verticale geveltuinen zo ontworpen dat het water dat zich boven op het dak van het gebouw verzamelt, de planten na verloop van tijd van water voorziet. Deze levende muren zien er dus niet alleen prachtig uit, maar zijn ook gemakkelijk duurzaam en kunnen op ethische en economische manieren worden onderhouden.

Het regelboek voor biophilic design | Wallsauce NL (13)

Muurschildering op de foto: Leafy Jungle

Binnenmuren met vetplanten brengen het buitenleven op een unieke en artistieke manier naar binnen. Ik kan me echter voorstellen dat binnenmuren na verloop van tijd moeilijk te onderhouden zijn. Vooral als je een onbedoelde plantenkiller bent (zoals ik). De oplossing? Een plantenmuur behang. In plaats van echte planten te gebruiken, geeft dit Leafy Jungle behang je hetzelfde effect zonder dat je het constant hoeft te onderhouden.

Weelderige biophilia verticale tuinen

Een eenvoudige manier om een rustgevende levende feature wall te bereiken is het gebruik van potplanten aan de muur. Deze gevarieerde selectie van prachtig gedrapeerd groen is een eenvoudige maar effectieve methode om een ruimte te creëren die verbonden is met de natuur. Door de keuze van witte muren in combinatie met de witte potten lijkt het bijna alsof de planten uit de spleten van de muur groeien!

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door LUKE ARTHUR WELLS (@lukearthurwells) op

Na verloop van tijd kan het groen zo weelderig dik worden dat u de potten niet eens meer ziet. Dan kun je pas echt genieten van de schoonheid van de planten. Wij vinden de levende muur van Instagrammer Luke Arthur Well in zijn woonkamer geweldig. Hij haalt niet alleen de buitenlucht naar binnen, maar de mix van plantensoorten voegt ook een verscheidenheid aan texturen en patronen toe aan de kamer.

Het regelboek voor biophilic design | Wallsauce NL (14)

Als je zelf aan de slag wilt met het maken van je eigen woonwand, deze Woodendot Pelican Shelves in Walnut zijn prachtig. Een ander pluspunt is dat deze planken gemaakt zijn van natuurlijk hout en ook organisch gevormd zijn. De driehoekige planken doen me denken aan vogelsnavels of nesten die uit rotsachtige klifranden steken.

Regel 7: Koop hangende planten voor het plafond

Het regelboek voor biophilic design | Wallsauce NL (15)

Beeld bron: Cloudberry

Een andere geweldige manier om een binnentuin te creëren is door hangplanten te plaatsen. Wij zijn dol op deze kamer met planten waar de eigenaar een eclectische selectie groen in potten heeft gezet.

U kunt deze Cloudberry Living Muurla Decoratieve Glazen Ballenhangers voor uw eigen huis kopen. Maar let op lange mensen. Zorg ervoor dat je ze hoog genoeg ophangt, zodat je je hoofd er niet aan stoot!

Het regelboek voor biophilic design | Wallsauce NL (16)

Beeldbron: Scaramanga

Deze handgemaakte Scaramanga Clay Pot in Mental Hanger zou zowel binnen als buiten prachtig staan. De kleine potjes zijn echt schattig en voegen net een beetje groen toe aan uw interieur.

Hebben we u geïnspireerd om biofilisch design in uw huis of bedrijf te installeren? Of heeft u onze aanbevelingen al opgevolgd of heeft u nog betere ideeën? Laat hieronder een reactie achter om ons te informeren.

Deel dit bericht

Laat een antwoord achter

Het regelboek voor biophilic design | Wallsauce NL (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kareem Mueller DO

Last Updated:

Views: 5757

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kareem Mueller DO

Birthday: 1997-01-04

Address: Apt. 156 12935 Runolfsdottir Mission, Greenfort, MN 74384-6749

Phone: +16704982844747

Job: Corporate Administration Planner

Hobby: Mountain biking, Jewelry making, Stone skipping, Lacemaking, Knife making, Scrapbooking, Letterboxing

Introduction: My name is Kareem Mueller DO, I am a vivacious, super, thoughtful, excited, handsome, beautiful, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.